Türkiye Ekonomisi: Nereden Geldi? Nereye Gidiyor? #Trend #Teknoloji #Ekonomi #Blockchain #Kriptopara
Türkiye Ekonomisi kaçıncı sırada? Gerçekten durum ne? Nereden geldi? Nereye gidiyor? Vaadler gerçekçi miydi? Tüm bunların yanıtı bu videoda.
Video için kullanılan veriler Dünya Bankasından alınmıştır.
Prof. Dr. Özgür Demirtaş
Özgür Demirtaş Ankara’da dünyaya geldi. İzmir Atatürk Lisesi’ni birincilikle bitirdi. Üniversite yerleştirme sınavlarında Türkiye’de ilk 50 öğrenci arasında yer alarak, 1998’de Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü tamamladı. Boston College’daki çalışmalarını 2003’te tamamlayarak 27 yaşında finans alanında doktorasını kazandı. Aynı sene, Baruch College City University of New York’ta Yardımcı Doçent pozisyonunda göreve başladı. “Öğretim alanında”, 2003 yılında Finans bölümü içerisinde, 2004 yılında ise İşletme Fakültesi’nde en iyi öğretim üyesi seçildi. 2005 yılında, tüm ana bilim dalları ve fakülteler arasında en iyi öğretim üyesi seçilerek “Üstün Öğretim Madalyası”na layık görüldü. Aynı zamanda New York University (NYU) Stern School of Business’ta en yüksek öğretim değerlendirmelerini aldı. 2007 yılında doçent unvanını kazanarak City University of New York’ta kalıcı bir akademik pozisyon elde etti. 2010 yılında, öğretim alanında, ABD, İngiltere, Kanada ve İskoçya’da 1 milyon profesör arasında yapılan 10 milyonu aşkın öğrencinin değerlendirmeleri sonucunda, ilk 20 içerisinde gösterildi.
Çalışmaları dünyanın önde gelen akademik dergilerinde (Management Science, Journal of Financial Economics, Journal of Monetary Economics, Journal of Financial and Quantitative Analysis, Review of Finance ve Journal of Business & Economic Statistics) yayınlandı. 35’in üzerinde akademik yayın yaptı. Aynı zamanda özel yatırım fonları hakkındaki kitabı Academic Press tarafından basıldı. 2004 yılından başlamak üzere, araştırmaları City University of New York tarafından 6 sene boyunca ödüllendirildi. 2012 yılı Eylül ayında ABD’deki kalıcı pozisyonunu terk ederek Sabancı Üniversitesi’ne Finans Kürsü Başkanı olarak katıldı. Sabancı Üniversitesi bünyesinde yaptığı çalışmalar ile Marie-Curie Avrupa araştırma fonunu kazandı.
Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Sabancı Üniversitesi altında kurulan Finans Mükemmeliyet Merkezi (Center of Excellence in Finance) Kurucu Başkanlığı, Türkiye’nin önde gelen bankalarından Akbank’ın Yönetim Kurulu üyeliği ve Türkiye’nin ilk finansal okuryazarlık derneği FODER’in kurucu Yönetim Kurulu üyeliklerini üstlenmiştir. Birçok büyük şirket ve holding için danışmanlık yapmaktadır. Türkiye, ABD ve Avrupa’da onursal konuşmacı olarak etkinliklere ve panelist olarak düşünce kuruluşlarının faaliyetlerine katılmaktadır. Aynı zamanda, başta biyoteknoloji ve fintech sektörü olmak üzere birçok sektörde melek yatırımcıdır.
[ad_1]
[ad_2]
13. büyük ekonomisi veriyi nereden aldın.
2020 ekim ayı türkiye kişi başına düşen milli gelir 7800 dolar. Dünyada 78. yiz. Bu yıl kaça düşeceğiz bakalım
Bi ülkenin gelişmesi için eğitim teknoloji ve inovasyon gerekli…sadece eğitim ve sanayi ülkeyi gelistirmez ulke içindeki mal hizmet sektörü de gelişmiş olması lazım bu da yetmez komşu ülkeler ile ticaret yapması lazım..bugün almanya ile fransa arasındaki Ticaret 300 milyar dolar ..iranda ambargo var ırak ta savaş suriyeye savaş bizim ticarette bu ülkelerden kaybımız yıllık 100 milyar dolar kaybımız var bu kaybı kimse söylemiyor çok biz irana 50 milyar dolar ıraka 25 milyar dolar suriyeye 20 milyar dolar mal satabilirdik etrafımızı ateş çemberine dönüştürduler bugün tticaret 2500 kilometre uzaklıktaki ülkeyle yapmakmi daha kârli yoksa 300kilometre uzaktaki Bağdat'a mı yapmak daha karlı olur ben ekonomistler yaklaşımlarını doğru bulmuyorum
Laf Cambazlığı, Kelime oyunları ile, nemalanan, bankamatikçi, partizanlık, çıkarcı, trolluk, çomarlık, şakşakçılık, vs. Yapmayan.. Ülkesi için, Sorgulayan, araştıran, okuyan, düşünen, duyarlı, farkında, bilinçli, bilgili, eğitimli, kültürlü, ahlaklı, tarafsız, şeffaf, dürüst, saygı sevgi anlayış hoşgörülü birlik beraberlik içinde, çözümler fikirler ile, kaliteli, beyinler, zihniyetler, insanlar olmalı…
Elini neden dümdüz bıçak gibi burnunun önüne koydun…?
Neyin sinyali, kime ne bilgi aktardin orda..?
Türkiyedeki ekonomik sebeplerden intihar vakaları bugün itibari ile koronayi asmissa insanların oturup bir düşünmesi lazım
Sayın özgür Demirtaş senin gibi bilgili kültürlü beyinlerin ihtiyacı var. Ama bu ülke değer vermiyor.
Çok güzel anlatmışsınız. Teşekkürler 🌼🌼
Hocam, parti kursana. Lutfen
Googleda en zengin ülke makao diyor?
Merhaba ben saliha
YAZIK GÜNAH İYİCE FAKİRLEŞİYORUZ HER ŞEYE 1-2 LİRA ZAM HER AY ZAM
👍💪✌️
Bu teknoloji afrikada niye ilerlememiş insanlar suya muhtac
15:56
Evet ve bu %10büyüme 2001 ile 2008 arası Türkiye ekonomisi %11 büyüdü bu mümkündü
Vatanı sizin gibi insanlar yönetmesi gerekiyor hocam
12:30 müq
Reis Rizeli olduğu için 2053 e ertelenmiş olabilir #)
Dicek bişey yok cok dogru
Hocam anlattıklarınızın ve bunlardan kendi adıma alabildiklerimin muhteşemliği bir yana, muhteşem olan bir diğer tarafı da cahilce yapılan yorumları engellemek.
hocam sade vatandaş ne yapsın?döviz?g.menkul?tl mevduat?tavsiyeniz?
Bişey alırken önce fiyata bakıp sonra alınacak şeye bakmak aslında herşeyi açıklıyor
hocam çok iyi moralim yerine geldi
Hocam sizi geç tanıdık malesef sizin gibilerin sayısının artması dileğiyle iyi ki varsınız videoların devamını bekliyoruz sakın durmayın
Hocam selam, şahsım adına bu videonun devamını istiyorum. Çeker misiniz rica etsem?
Gerçekler acıdır kabullenmek zor. Milletimiz cahil olmasaydı, cem uzan gibi bı akılı ve özgür hoca gibi akılları dikkate alırlardı. Vay halimize.
ülkenin tüm partisi birleşip tek bir vatan icin çalışsa ülkemiz daha guzel hale gelebilir
Yirmi yıl önce, 2001 yılında aylık ortalama net asgari ücret 122 lira 18 kuruştu. Dolar kurunun da yıllık ortalama 1 lira 23 kuruş olduğu bu senede asgari ücret aylık 99,3 dolara denk düşüyordu. Bugün 330 dolar civarında. Mutlaka siyasete girmelisiniz, bilim adamı daha objektif olmalı.
Keşke bilmeseydim bu bilgileri böylelikle mutlu olmaya devam edebilirdim
Değerli romalılar, özgür hocamın bahsettiği konuyu tekrar şu açıdan vurgulamak isterim:
Sıralamadan ziyade gruplama yapmak daha anlaşılır olacaktır:
Birinci lig ülkeleri: amerika çin, japonya almanyadır.
ikinci lig ülkeleri: fransa ingiltere hindistandır. *Bırakın bizim ilk 10'a girmeyi fransanın bile almanyayı geçmesi imkansız. Sıralamada yanyanalar ama aslında farklı ligdeler. Örneğin almanya ile fransa arasındaki mesafe o kadar fazladır ki Fransa mevcut büyüme hızında giderse 30 yıl sonra, ingiltere ise 35 yıl sonra ancak almanyaya yetişebilmektedir. Yani almanyanın türkiyeyi kıskanmasını bırak, almanyayla yarışan ingiltere bile olsa üzülür kuzum…
3. Ligde rusya-güneykore-kanada-brezilya-italya var. Bunlar da kendi aralarında dolanıp dururlar.
4. Ligde Meksika-endonezya-avustralya-ispanya var.
5. Ligde türkiye-hollanda-arabistan-tayvan-isviçre-isveç var.
Ligler içeriside sıralama kolayca değişir ama ligler arası geçis çok zordur. ligler arası geçis olmuşsa bilin ki tarihi büyük olaylar olmuştur. Yani sovyetlerin yıkılması vs gibi tarihi olaylar olmuş demektir.
Türkiyenin 40 sene içinde 4. lige çıkamayacağına bahse girerseniz kazanırsınız. Ancak burada türkiyeye has bir lanet yoktur. Herhangi bir ülkenin 40 sene içinde bir üst lige çıkamayacağına dair bahse giren de büyük ihtimalle kazanacaktır.
Bizim için gerçekçi olan kendi ligimizi kabullenmek ve o ligin en iyisi olmaya çalışmaktır. Öbür türlü hayali hedefler koymak, üst ligdekilerle yarışmak sadece karamsarlık ve başarısızlık , ümitsizlik, yetersizlik psikolojisi oluşturur. Başka bir işe yaramaz. Almanya bizi kıskanıyor dersin şizofren palyaço diye arkandan konuşurlar kuzum….
şimdi 20 oldu lan
17:17 çeto oldu adam
Anlatımin çok net ve yalın olması bayağı etkileyici